Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Кисломолочные продукты из козьего молока

Модератор: Группа модераторы

Ответить
Аватара пользователя
elenohka0
Постоянный пользователь
Сообщения: 4896
Зарегистрирован: 25 май 2017, 21:25

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение elenohka0 » 27 дек 2017, 10:56

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб). Властивості та протипоказання молочного гриба. Інструкція по застосуванню та корисні поради


Тибетський молочний гриб
У всі часи високо цінувалися не тільки смакові, а й лікувальні властивості кисломолочних продуктів.
Сквашувати молоко в Стародавній Греції, Римі, в країнах Азії, на Тибеті, в Індії. Племена Кавказу і Закавказзя широко використовували кисломолочні продукти і як продукт харчування, і як цілющий засіб.
Досить давно вони відомі і на Русі. В якості сировини використовувалося молоко коров'яче, козяче, овече, кобиляче. Кисляк, ряжанка, варенец, кумис, айран, йогурт переможно крокують по всьому світу. Кисломолочні продукти володіють не тільки прекрасними якостями, а й чудовими лікувальними властивостями.
Молочний гриб був виведений народностями Тибету і довгий час залишався таємницею тибетської медицини.
Тибетський молочний гриб зовні нагадує варені зернятка рису. Вони мають жовтувато-білий колір. У початковій стадії досягають діаметра 5 - 6 мм, а вже дозрілі - 40 - 50 мм. Розростаючись, молочний гриб стає схожий на суцвіття цвітної капусти.
Тибетський молочний гриб (ще його називають "кефірний гриб", "гриб індійських йогів", "пшоно пророка", "зерна Аллаха", "water kefir", "молочний рис") так само, як і його "побратими" - індійський морський рис та чайний гриб, є культивованої зооглеей, слизової плівкою, що утвориться в результаті симбіозу молочнокислих бактерій і дріжджових грибків.
Властивості молочного гриба:
Зміст молочнокислих бактерій, молочної кислоти, вуглекислого газу, спирту, вітамінів, білків , жирів, антибіотиків та інших речовин, які є у вихідному продукті або утворюються в результаті бродіння, повідомляють тибетському грибу дієтичне і лікувальну властивість.
Також молочний гриб володіє наступними лікувальними властивостями:
? активізує імунну систему, підвищує тонус організму;
? нормалізує обмін речовин (у тому числі вуглеводний);
? полегшує перебіг і виліковує серцево-судинні захворювання (за 2 - 3 роки повністю виліковується сильна гіпертонія);
? має ранозагоювальну дію;
? нормалізує склад кишкової мікрофлори;
? згладжує і виліковує алергічні захворювання, в тому числі у дітей;
? протимікробну, протизапальну дію;
? прекрасно виводить шлаки, сольові відкладення, перетворює шкідливі речовини шляхом хімічних реакцій в корисні амінокислоти і завдяки цьому чудово справляється з атеросклерозом і старечим склерозом;
? має жовчогінну, спазмолітичні властивості;
? допомагає розсмоктувати доброякісні пухлини (фіброми, міоми, поліпи, аденоми простати і т.д.);
? підвищує статеву активність;
? сприяє омолодженню організму;
? згладжує побічні дії ліків, виганяє відпрацювали антибіотики з організму;
? припиняє ріст ракових клітин;
? при діабеті знижує цукор у крові (увага: не можна поєднувати з інсуліном!);
? покращує пам'ять і увагу.
Крім того, настій (кефір) тибетського молочного гриба (кефіру гриба) нормалізує кишкову мікрофлору і виліковує шлунково-кишкові захворювання, в тому числі коліт, виразку шлунка та дванадцятипалої кишки; виліковує захворювання легенів; хвороби печінки і жовчного міхура, нирок.
Настій тибетського гриба є прекрасним косметичним засобом.
Також тибетський молочний гриб легко знижує вагу. Весь його секрет - в тому, що він розщеплює жири не до жирних кислот, які накопичуються в печінці і там знову перетворюються в жири, а перетворює ці жири в більш прості сполуки, які потім сам же і виводить з організму.
Для того щоб схуднути, слід пити настій (кефір) тибетського молочного гриба щодня через півгодини після їди і один - два рази на тиждень влаштовувати розвантажувальні дні на основі цього тибетського кефіру.
Молочний гриб застосування:
Спосіб застосування тибетського гриба:
Візьміть скляну півлітрову баночку. Дві чайні ложки (1 столова ложка) тибетського гриба залийте 250-200 мл молока кімнатної температури. Далі, накрийте баночку шматком марлі (грибу необхідно дихати!) І залиште на 24 години при кімнатній температурі.
Залите молоко повністю сквашується через 17-20 годин. Ознакою повного квашення є поява зверху густого шару, в якому знаходиться грибок, відділення сквашеного молока на дні банки.
Сквашеного молоко проціджують через пластикове (не металеве!) сито.
Після проціджування молочний гриб промивають від залишків сквашеного молока під струменем чистої холодної води, потім молочний гриб поміщають знову в банку і заливають новою порцією молока.
Так потрібно робити 1 раз на добу, в один і той же час, краще ввечері.
Зберігати готовий кефір краще при кімнатній температурі.
Молочний гриб протипоказання:
? Тибетський молочний гриб не можна приймати людям, у яких в організмі відсутні ферменти, розщеплюють молоко, т. е. тибетський кефір можна пити людям з непереносимістю молочних продуктів.
? При лікуванні цукрового діабету не можна поєднувати прийом кефіру на основі тибетського кефіру гриба з введенням інсуліну, через те що кефір знімає всі дії ліків.
? Протягом усього часу, поки ви приймаєте кефір, не рекомендується приймати алкоголь!
Однак, якщо у вас є сумніви, чи підійде кефірний гриб вам, вашому дітям або близьким , перед застосуванням краще проконсультуйтеся з лікарем.
Молочний гриб: інструкція із застосування
Інструкція з догляду та вирощування молочного гриба:
1. У скляну півлітрову банку помістіть одну столову ложку молочного гриба, залийте однією склянкою (200-250 мл) молока, закрийте марлею і залиште на 24 години при кімнатній температурі.
2. Через добу в підготовлену ємність через пластикове сито злийте готовий кефір, акуратно помішуючи масу в ситі дерев'яною ложкою. Увага: від зіткнення з металевими поверхнями тибетський гриб може захворіти і загинути.
3. Акуратно промийте гриб в ситі під струменем холодної води з-під крана. Кефірний грибок повинен бути абсолютно чистим для наступного сквашування (інакше кефір може злегка гірчити).
4. Ретельно промийте банку для гриба водою, щоб на ній не залишилося слідів сквашеного молока, при цьому не можна користуватися синтетичними миючими засобами.
Зливати готовий кефір потрібно кожен день, бажано в один і той же час, і зберігати при кімнатній температурі.
Тибетський кефір потрібно вживати по 200-250 мл на день, останній прийом за 30-60 хв до сну (на порожній шлунок). Кефір, отриманий шляхом сквашування молока тибетським грибом, рекомендується приймати протягом 20 днів, потім зробити перерву на 10 днів і знову повторити курс лікування.
В 10 днів перерви потрібно продовжувати доглядати за молочним грибом. Проціджений кефір можна використовувати на оладки, в сир, протирати руки, обличчя і т.д.
Курс профілактики або лікування тибетським грибом становить 1 рік. При повторному курсі лікування катеоріческі забороняється вживання міцних спиртних напоїв, настоянок, ліків.

Тибетський молочний гриб: корисні поради
? Якщо щодня молочний гриб не промивати і не заливати свіжим молоком, то він не буде розмножуватися і стане коричневим, в ньому не буде лікувальних властивостей і він може загинути. Здоровий грибок повинен бути білого кольору (колір молока, сиру).
? Молочний гриб гине, якщо його вчасно не промити. Якщо ви відсутні 2-3 дні, залийте 3-літрову банку молоком навпіл з водою, покладіть туди гриб, поставте в тепле місце. По приїзду використовуйте цей кефір як зовнішній лікарський засіб.
? Пам'ятайте, що молочний гриб - жива істота, поводитися з ним треба обережно, обережно, не закривати кришкою, т.к. він повинен дихати. Молочний гриб не можна промивати гарячою водою і залишати в холодильнику, тому що він втрачає лікувальні властивості.
? У перші 10-14 днів вживання молочного гриба різко підвищує активність кишечника, що виражається в підвищеному газоутворення, тому не рекомендується приймати молоко перед роботою. Стілець стає частим, сеча трохи темніє. У хворих кам'яною хворобою можуть з'являтися неприємні відчуття в області печінки, нирок, в підребер'ї. Через 12-14 днів реакції в організмі припиняться, настане поліпшення загального стану, підвищиться настрій і загальний тонус, у чоловіків - статева активність.
Молочний гриб для зовнішнього застосування
? Цілюще кефір можна використовувати на рану, поріз, ячмінь. На хворе місце накласти на 30 хв. серветку з бинта, змочену в грибковому кефірі.
? При вуграх, прищах на шкірі рекомендується щодня на очищену шкіру обличчя накладати марлю, змочену настоєм тибетського гриба на 20-30 хвилин. Курс лікування - тиждень. Аналогічним чином можна надавати допомогу при ударах і саднах.
? Примочки з настою молочного гриба знімають втому в ногах, мають ранозагоювальну дію, зменшують потовиділення.
Увага!
? Перед застосуванням тибетського гриба проконсультуйтеся з Вашим лікуючим лікарем (особливо, якщо збираєтеся давати молочний гриб дітям).
? Уважно читайте інструкцію і дотримуйтеся її. Якщо ви в чомусь не впевнені, краще зверніться за консультацією, щоб не нанести шкоду собі або молочному грибу.
? Надлишки кефіру гриба передавайте тільки з інструкцією по застосуванню і догляду.

Дієта для схуднення на основі молочного тибетського гриба
Серед величезного розмаїття дієт є і така, яка очистить організм від накопичених шлаків і токсинів, а потім позбавить від непотрібних жирових відкладень. Це дієта за допомогою тибетського молочного гриба.
Чудове відкриття тибетського молочного гриба відбулося багато тисячоліть тому. За однією з легенд, буддійські ченці, що жили в Тибеті, помітили, що молоко в різному посуді сквашується неоднаково. З часом в незвичайній кисляку стали з'являтися гроздеподобние білкові сполуки, яким тибетські монахи знайшли гідне застосування в медицині і косметиці.
Напій з тибетського гриба назвали "еліксиром молодості", тому що люди, які вживали його регулярно, практично не хворіли і завжди були у відмінній формі.
Тибетський молочний гриб вважався джерелом благополуччя і багатства, тому процес його приготування зберігався в строгому секреті. Але в середині XIX століття молочний гриб став відомий в Європі та Росії.
Російські лікарі застосовували незвичайний кефір, отриманий за допомогою молочного гриба (кефіру гриба), для лікування рахіту, анемії, водянки. Цим зіллям виліковували або, по крайней мере, пом'якшували протягом таких важких легеневих захворювань, як туберкульоз.
Лікарі відзначали, що після регулярного прийому кефіру у людей стабілізувався вагу, а багато хто навіть худнули. Цим зацікавилися вчені.
Після численних досліджень було з'ясовано, що подібна перебудова в організмі людини відбувалася завдяки наявності в тибетському молочному грибі оцтовокислих бактерій. Цей феномен відразу ж взяли на озброєння дієтологи.
Настій тибетського молочного гриба прекрасно справляється з жировими відкладеннями в тілі, так як перетворює жири до більш простих сполук, які потім виводяться з організму. При вживанні тибетського молочного гриба відбувається різке придушення апетиту, що помітно полегшує процедуру схуднення.
Важливо і те, що тибетський молочний гриб благотворно впливає на мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Він нейтралізує і виводить з організму ті самі отрути, які утворюються внаслідок розкладання їжі в кишечнику, а також позбавляє організм від наслідків медикаментозного лікування.
Як схуднути за допомогою дієти на основі тибетського молочного гриба
Для того щоб схуднути, слід пити тибетський кефір через півгодини після їди. Останній прийом повинен бути за 30-60 хвилин до сну (на порожній шлунок, тобто приблизно через 3 години після прийому їжі). Вживати цей кефір треба щодня.
Дієтологи радять приймати напій тибетського гриба тільки в першій половині дня, стверджуючи, що саме таким чином можна домогтися швидкого схуднення. Звичайно, більш яскравих результатів ви доб'єтеся, якщо в цей період будете обмежувати споживання борошняних продуктів і солодощів.
Для схуднення тибетський молочний гриб рекомендується пити протягом 20 днів, потім зробити перерву на 10 днів, потім знову пити 20 днів до чергової перерви. Так повторювати курс прийому лікувального кефіру протягом року.
У деяких людей після вживання молочного гриба різко підвищується активність кишечника, що виражається в підвищеному газоутворення. Іноді трохи темніє сеча. Але потім ці реакції в організмі припиняються, настає поліпшення загального стану, підвищується настрій, загальний тонус організму, зайві кілограми зникають.
Один або два рази на тиждень корисно влаштовувати розвантажувальні дні на основі тибетського кефіру (від 1 л до 1,5 л протягом дня). Це можливо зробити тоді, коли молочний гриб досягне потрібних розмірів, і ви будете отримувати достатню кількість кефіру. Нагадаємо, що молочний гриб, за обсягом займає 1 столову ложку, заливається 250 мл молока. Отже, для отримання 1 літра корисного напою для схуднення вам знадобиться маса кефіру грибка в 4 рази більше, тобто 4 столових ложки.
Якщо розвантажувальний "кефірний день" представляється для Вас досить складною процедурою, то спробуйте провести розвантажувальний день за допомогою яблук, груш і все того ж тибетського молочного гриба.
Дієта для схуднення на основі молочного гриба
Раціон харчування на один день:
На перший сніданок (9:00-09:30) - яблуко і стакан кефіру тибетського.
На другий сніданок (11:00-11:30) - груша, яблуко і стакан кефіру тибетського.
На обід (13:00-14:00) - склянка тибетського кефіру з шматочком чорного хліба.
На вечерю (17:00-17:30) - грушево-яблучний салат, приправлений тибетським кефіром.
За 1:00 до сну (21:00) - випити склянку кефіру тибетського з чайною ложкою меду.
Цінність вищеописаної дієти для схуднення в тому, що зниження ваги буде стабільним: приблизно 4 кг на місяць. Крім того, гормональний фон приходить в норму, нормалізується обмін речовин.
367bc3450a758cccb71e29e1687659d1.jpg
Источник
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.

Все мои эксперименты, удачи и провалы происходят в моем хозяйстве с групповым содержанием коз.

Аватара пользователя
elenohka0
Постоянный пользователь
Сообщения: 4896
Зарегистрирован: 25 май 2017, 21:25

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение elenohka0 » 27 дек 2017, 10:59

На олх отдают за 1 грн. :D
Кто-то пользовался грибом? Хочу услышать(прочитать отзывы).

Все мои эксперименты, удачи и провалы происходят в моем хозяйстве с групповым содержанием коз.

Аватара пользователя
Чижик
Постоянный пользователь
Сообщения: 14665
Зарегистрирован: 25 авг 2015, 19:46

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение Чижик » 03 янв 2018, 06:39

наша семья употребляет кефир на молочном грибе на протяжении лет 10-ти

ну я пью его не регулярно... разгильдяйка потому что... а вот муж пьет регулярно...
мы все довольны...

очень рекомендую

Мир заботливо и с любовью держит меня в своих ладонях, одаривая, согревая, сохраняя,защищая, ограждая и взращивая

Аватара пользователя
Magura
Постоянный пользователь
Сообщения: 1481
Зарегистрирован: 13 дек 2015, 18:43

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение Magura » 09 июл 2018, 19:20

Пью такой кефирчик, по вкусу он мне не очень, больше люблю йогурт, но заставляю себя по пол-стаканчика, ибо жутко полезно :) . С ягодами вкусно.
На зиму заморозила при -25 в морозилке. Потом взяла его в дорогу, еще пару дней он у меня жил в воде в холодильнике. На вид красивый, белый, как цветная капуста. Залила молоком - получилась простокваша... Нормальный кефир получился аж на 4-й раз. Не сдавалась, т.к. грибок был красивеньким, беленьким, живеньким на вид и размножался.


Аватара пользователя
elenohka0
Постоянный пользователь
Сообщения: 4896
Зарегистрирован: 25 май 2017, 21:25

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение elenohka0 » 09 июл 2018, 21:32

Девочки, нам он не пошел, у меня желудок после него болел... дети поплевались, а мужу все равно что пить, лишь бы молочный продукт, но увидел как меня хватал живот ... сказал отдать курям. :dntknw
Такая же фигня у меня на чайный гриб и рис-чайно изюмный

Все мои эксперименты, удачи и провалы происходят в моем хозяйстве с групповым содержанием коз.

Аватара пользователя
Magura
Постоянный пользователь
Сообщения: 1481
Зарегистрирован: 13 дек 2015, 18:43

Тибетський молочний гриб (кефірний гриб).

Сообщение Magura » 11 июл 2018, 00:28

А у меня метеоризм, когда начинаю пить. У меня и от яблок такое (в сезон много яблок ем), но пишут, что это норм, очистка идет. А очистка - дело полезное :)