Ученими ДДСП НААН з використанням наявних генофондних популяцій птиці відновлено (ресинтезовано) українських (їх ще називають полтавськими) курей з чорно-смугастим (зозулястим) та чорним забарвленням оперення. Птиця відноситься до м'ясо-яєчного напряму продуктивності.
Показники продуктивності (дані отримані в господарствах, які утримують птицю та відображають генетичний потенціал):
- вік знесення першого яйця – 147-150 діб,
- вік досягнення 50% інтенсивності яйцекладки – 182-188 днів,
- вік досягнення піку несучості – 27-28 тижнів,
- несучість за 52 тижні продуктивності – 235-250 штук яєць,
- маса яєць у 30-тижневому віці – 53,8-57,6 г, у 52 тижні – 59,0-62,9 г,
- витрати корму на 10 штук яєць – 1,7-2,0 кг,
- жива маса у віці 17 тижнів: курей 1,78-2,09 кг, півнів – 2,15-2,23 кг,
- жива маса у віці 52 тижні: курей 2,3-2,8 кг, півнів – 3,2-3,6 кг,
- збереженість молодняку до 17 тижнів – 95-96%,
- збереженість дорослої птиці – 93-97%,
- виводимість яєць – 89,0-93,8%,
- вивід курчат – 82,4-89,7%.
Колір шкаралупи яєць кремовий.